Brain Gym® 101 deel 1

Datum:

zaterdag - zondag 07 - 08 november 2020

Locatie:

Zelf! in Bleiswijk
Zelf! Edisonlaan 28a, 2665 JC Bleiswijk

Trainer:

Merel Slotboom - Movimento

Ik geef Brain Gym® 101 een eigen tintje. Natuurlijk traint iedereen op zijn of haar eigen wijze, op de manier die past. De manier waarop ik het doe is door de cursus heel erg te beschouwen als een cadeautje voor jezelf. Dit is jouw kans om alle blokkades en beperkende overtuigingen die je over jezelf hebt ontwikkeld door de jaren heen af te leggen en te kijken naar wie je daaronder echt bent.

Voor mij is de cursus dus een stukje persoonlijke groei en ontwikkeling. Ondertussen leer je natuurlijk gewoon de technieken en de protocollen volgens het Brain Gym® principe. Ik geloof dat als jij als ouder, leerkracht of coach met kinderen werkt, jij eerst in balans moet zijn. Dat straal je uit en dat krijg je terug.

Details over deze cursus:

Voor manual, koffie, thee en lekkers wordt gezorgd. De lunch gebruiken we samen. Neem dus iets lekkers mee, zodat we met elkaar kunnen delen. Denk aan bidon, pen en papier en kleding waarin je kunt bewegen, want een flexibele geest zet je in beweging met Brain Gym!

Cursusomschrijving:

In een cursus van minimaal 24 uur leer je de 26 Brain Gym-oefeningen en verschillende actiebalansen, voor jezelf en om te kunnen doorgeven aan anderen. Brain Gym® helpt om het leren en functioneren te vergemakkelijken en op een ontspannen manier doelen te bereiken. Meer specifiek kunnen deze oefeningen ook remediërend ingezet worden voor leerlingen met leer-, gedrags- en aandachtsproblemen. Ook in therapie en coaching ondersteunt, motiveert en faciliteert Brain Gym.

Doel van Brain Gym® 101

De Brain Gym-oefeningen in de praktijk kunnen overbrengen en inzetten. Daarnaast het uitvoeren van verschillende balansen: voor jezelf en je kinderen, met leerlingen of cliënten van alle leeftijden. Alles ter verbetering van het leren en dagelijks functioneren of voor een beter gevoel van welzijn.

Inhoud van Brain Gym® 101

  • Het uitvoeren en eigen maken van de 26 Brain Gym-oefeningen
  • PACE: een set van 4 oefeningen als fysieke voorbereiding op een leerproces
  • Het formuleren van de ultieme doelstelling
  • Enige informatie over het brein en de rol van de linker en de rechter hersenhelft
  • Informatie over drie dimensies die nodig zijn bij het leren; aandacht, organisatie en informatieverwerking
  • De 2- en 3-dimensionale Repatterning van Dennison: procedures om de coördinatie tussen de drie dimensies van lichaam en brein onderling te optimaliseren
  • Verschillende actiebalansen, alle met het doel om beter te functioneren op het gebied van leren
  • Verankeren wat nieuw geleerd werd door middel van observeren en testen.

Deel 1 en deel 2

​In overleg met de instructeur kan het mogelijk zijn om alleen het eerste deel te volgen. Hierin komen de basisprincipes aan bod. Je krijgt in dat geval na afloop een bewijs van deelname. Dat geeft toegang tot het tweede deel, als je daar op een later tijdstip alsnog aan wilt deelnemen. Na de gehele cursus Brain Gym® 101 ontvang je het officiële, internationaal erkende certificaat.

Link naar de cursus:

Je kunt de volledige cursusomschrijving lezen op: Brain Gym® 101: de basis

Organisatie:

Organisator

Merel Slotboom
Mobiel:
0613047395
Email
praktijkmovimento@gmail.com
Website
https://www.movimento.nl/

Alternatieve data:

[MEC id="5531"]