Brain Gym® 101 deel 1

Datum:

zaterdag - zondag 09 - 10 mei 2020

Locatie:

Zoetermeer, locatie volgt
Zoetermeer, locatie volgt

Trainer:

Elles Steenvoort-Huijsmans - Praktijk Delphus

Brain Gym® is vooral bewegen. De bewegingen uit de Brain Gym® zorgen ervoor dat capaciteiten weer optimaal benut kunnen worden. Prestaties op school, in de sport en bij het werken verbeteren. Leren is dan weer leuk en het gaat je makkelijker af!

Om meer mensen te laten genieten van wat Brain Gym® voor hen kan betekenen, ben ik instructeur geworden. Cursisten ervaren tijdens het volgen van de cursus het effect van de technieken en oefeningen uit de Brain Gym® . Vanuit deze ervaring kunnen zij met plezier aan het werk met anderen.

Cursusomschrijving:

In een cursus van minimaal 24 uur leer je de 26 Brain Gym-oefeningen en verschillende actiebalansen, voor jezelf en om te kunnen doorgeven aan anderen. Brain Gym® helpt om het leren en functioneren te vergemakkelijken en op een ontspannen manier doelen te bereiken. Meer specifiek kunnen deze oefeningen ook remediërend ingezet worden voor leerlingen met leer-, gedrags- en aandachtsproblemen. Ook in therapie en coaching ondersteunt, motiveert en faciliteert Brain Gym.

Doel van Brain Gym® 101

De Brain Gym-oefeningen in de praktijk kunnen overbrengen en inzetten. Daarnaast het uitvoeren van verschillende balansen: voor jezelf en je kinderen, met leerlingen of cliënten van alle leeftijden. Alles ter verbetering van het leren en dagelijks functioneren of voor een beter gevoel van welzijn.

Inhoud van Brain Gym® 101

  • Het uitvoeren en eigen maken van de 26 Brain Gym-oefeningen
  • PACE: een set van 4 oefeningen als fysieke voorbereiding op een leerproces
  • Het formuleren van de ultieme doelstelling
  • Enige informatie over het brein en de rol van de linker en de rechter hersenhelft
  • Informatie over drie dimensies die nodig zijn bij het leren; aandacht, organisatie en informatieverwerking
  • De 2- en 3-dimensionale Repatterning van Dennison: procedures om de coördinatie tussen de drie dimensies van lichaam en brein onderling te optimaliseren
  • Verschillende actiebalansen, alle met het doel om beter te functioneren op het gebied van leren
  • Verankeren wat nieuw geleerd werd door middel van observeren en testen.

Deel 1 en deel 2

​In overleg met de instructeur kan het mogelijk zijn om alleen het eerste deel te volgen. Hierin komen de basisprincipes aan bod. Je krijgt in dat geval na afloop een bewijs van deelname. Dat geeft toegang tot het tweede deel, als je daar op een later tijdstip alsnog aan wilt deelnemen. Na de gehele cursus Brain Gym® 101 ontvang je het officiële, internationaal erkende certificaat.

Link naar de cursus:

Je kunt de volledige cursusomschrijving lezen op: Brain Gym® 101: de basis

Organisatie:

Organisator

Elles Steenvoort
Mobiel:
0628483641
Email
info@delphus.nl
Website
http://www.delphus.nl/

Alternatieve data:

[MEC id="5531"]