Brain Gym® 101 deel 1 in Limmen

Datum:

maandag - dinsdag 06 - 07 september 2021

Tijd:

9:00 am - 9:00 am

Locatie:

de Wijze van Leren in Limmen
Limmen, Noord Holland

Trainer:

Petri Schipper - De wijze van leren

Je wint tijd door Brain Gym® te doen!

Brain Gym® is een veelzijdige, unieke tool om naar je doelen te bewegen. Je maakt je klaar om te leren in je eigen leerritme. Je kunt het vergelijken met warming up die zorgt dat je makkelijker sport en presteert. Zo helpen Brain Gym® oefeningen je om makkelijker en efficiënt te leren en optimaal te leven.

Details over deze cursus:

Deze Brain Gym® cursus wordt gegeven door Petri Schipper van “De wijze van leren”. In deze 4 dagen kun je met allerlei doelen en blokkerende emoties aan de slag gaan. Het maakt de weg vrij om te groeien. In deze cursus leer je alle 26 Brain Gym® oefeningen in 10 balansen volgens een fantastisch 5 stappen plan.
Je ontvangt en geeft balansen voor o.a. zien, schrijven, luisteren, communicatie, organisatie, begrijpen. Er is de mogelijkheid om de spierverificatie te leren als extra observatiemiddel.
Brain Gym® helpt je in het dagelijks leven, bij elk doel, op school en bij elke coach sessie.

Cursusomschrijving:

In een cursus van minimaal 24 uur leer je de 26 Brain Gym-oefeningen en verschillende actiebalansen, voor jezelf en om te kunnen doorgeven aan anderen. Brain Gym® helpt om het leren en functioneren te vergemakkelijken en op een ontspannen manier doelen te bereiken. Meer specifiek kunnen deze oefeningen ook remediërend ingezet worden voor leerlingen met leer-, gedrags- en aandachtsproblemen. Ook in therapie en coaching ondersteunt, motiveert en faciliteert Brain Gym.

Doel van Brain Gym® 101

De Brain Gym-oefeningen in de praktijk kunnen overbrengen en inzetten. Daarnaast het uitvoeren van verschillende balansen: voor jezelf en je kinderen, met leerlingen of cliënten van alle leeftijden. Alles ter verbetering van het leren en dagelijks functioneren of voor een beter gevoel van welzijn.

Inhoud van Brain Gym® 101

  • Het uitvoeren en eigen maken van de 26 Brain Gym-oefeningen
  • PACE: een set van 4 oefeningen als fysieke voorbereiding op een leerproces
  • Het formuleren van de ultieme doelstelling
  • Enige informatie over het brein en de rol van de linker en de rechter hersenhelft
  • Informatie over drie dimensies die nodig zijn bij het leren; aandacht, organisatie en informatieverwerking
  • De 2- en 3-dimensionale Repatterning van Dennison: procedures om de coördinatie tussen de drie dimensies van lichaam en brein onderling te optimaliseren
  • Verschillende actiebalansen, alle met het doel om beter te functioneren op het gebied van leren
  • Verankeren wat nieuw geleerd werd door middel van observeren en testen.

Deel 1 en deel 2

​In overleg met de instructeur kan het mogelijk zijn om alleen het eerste deel te volgen. Hierin komen de basisprincipes aan bod. Je krijgt in dat geval na afloop een bewijs van deelname. Dat geeft toegang tot het tweede deel, als je daar op een later tijdstip alsnog aan wilt deelnemen. Na de gehele cursus Brain Gym® 101 ontvang je het officiële, internationaal erkende certificaat.

Link naar de cursus:

Je kunt de volledige cursusomschrijving lezen op: Brain Gym® 101: de basis

Organisatie:

Petri Schipper

Organisator

Petri Schipper
Mobiel:
0644253699
Email
petri@dewijzevanleren.nl
Website
https://www.dewijzevanleren.nl/braingym/

Alternatieve data:

[MEC id="5531"]