Brain Gym® 101 deel 2 in Amsterdam

Datum:

zaterdag - zondag 14 - 15 november 2020

Tijd:

8:00 am - 6:00 pm

Locatie:

de Schutterstoren in Amsterdam
de Schutterstoren, Oeverpad 184, 1068 PH Amsterdam

Trainer:

Elly Dienske - Centrum voor Leergym

Als leerkracht in het onderwijs werd ik altijd het meest geraakt door leerlingen die meer in hun mars hadden dan ze konden laten zien en daar ongelukkig over waren. Dat gold voor alle leeftijden, van kleuters tot en met adolescenten.

Op dit moment beleef ik iets dergelijks bij het lesgeven aan volwassenen die ontdekken hoe fijn het is om iets te leren waar ze blij van worden. Elke deelnemer op zich ontdekt hoe het komt dat niet alle activiteiten als vanzelf soepel gaan én het belangrijkste in dit verband, hoe Brain Gym® -oefeningen de weg vrijmaken om ‘alles er uit te laten komen wat er in zit’. De verwondering die dat iedere keer weer teweeg brengt is mijn grootste drijfveer om door te gaan met lesgeven in Edu-kinesiologie.

Cursusomschrijving:

In een cursus van minimaal 24 uur leer je de 26 Brain Gym-oefeningen en verschillende actiebalansen, voor jezelf en om te kunnen doorgeven aan anderen. Brain Gym® helpt om het leren en functioneren te vergemakkelijken en op een ontspannen manier doelen te bereiken. Meer specifiek kunnen deze oefeningen ook remediërend ingezet worden voor leerlingen met leer-, gedrags- en aandachtsproblemen. Ook in therapie en coaching ondersteunt, motiveert en faciliteert Brain Gym.

Doel van Brain Gym® 101

De Brain Gym-oefeningen in de praktijk kunnen overbrengen en inzetten. Daarnaast het uitvoeren van verschillende balansen: voor jezelf en je kinderen, met leerlingen of cliënten van alle leeftijden. Alles ter verbetering van het leren en dagelijks functioneren of voor een beter gevoel van welzijn.

Inhoud van Brain Gym® 101

  • Het uitvoeren en eigen maken van de 26 Brain Gym-oefeningen
  • PACE: een set van 4 oefeningen als fysieke voorbereiding op een leerproces
  • Het formuleren van de ultieme doelstelling
  • Enige informatie over het brein en de rol van de linker en de rechter hersenhelft
  • Informatie over drie dimensies die nodig zijn bij het leren; aandacht, organisatie en informatieverwerking
  • De 2- en 3-dimensionale Repatterning van Dennison: procedures om de coördinatie tussen de drie dimensies van lichaam en brein onderling te optimaliseren
  • Verschillende actiebalansen, alle met het doel om beter te functioneren op het gebied van leren
  • Verankeren wat nieuw geleerd werd door middel van observeren en testen.

Deel 1 en deel 2

​In overleg met de instructeur kan het mogelijk zijn om alleen het eerste deel te volgen. Hierin komen de basisprincipes aan bod. Je krijgt in dat geval na afloop een bewijs van deelname. Dat geeft toegang tot het tweede deel, als je daar op een later tijdstip alsnog aan wilt deelnemen. Na de gehele cursus Brain Gym® 101 ontvang je het officiële, internationaal erkende certificaat.

Link naar de cursus:

Je kunt de volledige cursusomschrijving lezen op: Brain Gym® 101: de basis

Organisatie:

Organisator

Elly Dienske
Mobiel:
+31612129799
Email
contact@braingym.nl
Website
https://braingym.nl/

Alternatieve data:

[MEC id="5531"]