Movement Based Learning

Datum:

zaterdag 02 oktober 2021

Tijd:

9:00 am

Locatie:

Praktijk Extralent in Ede
Praktijk Extralent in Ede, Stationsweg 109, 6711 PN Ede

Trainer:

Monique de Groote - Praktijk voor Energie en Beweging

Het is mijn kracht om in de cursus Brain Gym® 101 de theorie te verbinden met de praktijk. Cursisten ontdekken aandachtspunten bij zichzelf en ervaren zelf ook verbeteringen. Het mes snijdt in deze cursus aan twee kanten: je komt zelf beter in je vel én leert hoe je anderen ermee ondersteunt. En we weten: beter in je vel betekent beter functioneren en gemakkelijker leren.

Cursusomschrijving:

Net als bij een bouwwerk, is bij de mens ook een stevig fundament van essentieel belang: het vormt de basis. Een basis die ligt in het zenuwstelsel en groeit door beweging. Elke stap, elke fase, bouwt voort op de voorgaande.

Movement Based Learning biedt unieke oefeningen: Bouwsteen Activiteiten. Deze verbeteren de prikkeloverdracht, stimuleren de neurologische ontwikkeling en versterken het zenuwstelsel. Op die manier helpen ze om een stevig fundament te creëren van waaruit een kind en volwassene zich verder kan ontwikkelen, groeien en leren.

De Bouwsteen Activiteiten uit Movement Based Learning kunnen beschouwd worden als voorlopers van Brain Gym® -oefeningen. Daarom vormt deze eendaagse workshop een mooie opstap naar de cursus Brain Gym® 101, maar is daar ook een waardevolle verdieping van.

Korte inhoud:

  • 7 Bouwsteen Activiteiten die stimulerend werken op het lichaam
  • De drie lichaamsdimensies en hun overeenkomstige intelligenties en de relatie met het leren

Voorkennis:

  • Voor deze dag is geen speciale voorkennis noodzakelijk.

Cecilia Koester

Movement Based Learning werd ontwikkeld door Cecilia Koester, Brain Gym® instructeur uit de Verenigde Staten. Zij werkte vele jaren met kinderen en volwassenen met zowel mentale als fysieke uitdagingen. In het begin gebruikte Cecilia Brain Gym® -oefeningen in haar werk. Deze waren echter niet altijd uitvoerbaar voor haar doelgroep. Ze begon een zoektocht naar alternatieven, volgde opleidingen, deed research en ondervindingen. Dit leidde tot aanpassingen van de Brain Gym® -oefeningen en de toevoeging van deze speciale activiteiten, die een positieve uitwerking bleken te hebben bij iedereen.

Link naar de cursus:

Je kunt de volledige cursusomschrijving lezen op: Movement Based Learning

Organisatie:

Organisator

Monique de Groote
Mobiel:
0318616183
Email
info@braingym-ki.nl
Website
https://braingym-ki.nl

Alternatieve data:

[MEC id="5544"]