Eveline Hund

Ik ben 42 jaar, en ik woon samen met mijn man en 2 zoons (4 en 7 jaar) in een prachtige duurzame woonwijk in Houten. In mijn woning is ook mijn praktijkruimte gevestigd.

Kijkje in mijn leven Brain Gym® betekent voor mij beter functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Toen ik Brain Gym® ging doen, veranderde er echt iets in mijn leven. Ik kreeg meer energie, mijn concentratie verbeterde en ik werd veel vrolijker. Ik doe nu dagelijks Brain Gym® oefeningen waardoor ik lekker in mijn vel zit. Deze natuurlijke manier van werken die zo’n positieve bijdrage levert aan mijn gezondheid, deel ik graag met anderen. 

Achtergrond Ik ben Bioloog, en richtte mijn studie vooral medisch in met als specialisatie gezondheidsvoorlichting. Ook heb ik jarenjang psychosynthese beoefend en leerde een heel positieve psychologie kennen waarbij het accent ligt op ontwikkeling van kwaliteiten. In mijn loopbaan deed ik bestuurswerk, gaf ik Biologie-les in het middelbaar onderwijs en organiseerde ik samen met vrijwilligers activiteiten op een natuureducatie-centrum. Kinesiologie is een jong en breed vakgebied met veel mogelijkheden. Ik zie dat veel mensen baat hebben bij deze (alternatieve) manier van ondersteuning. Het is effectief, veilig en uitvoerbaar voor iedereen. Ik wens dat Brain Gym® door steeds meer mensen als tool gebruikt gaat worden. En uiteindelijk een fijne aanvulling zal zijn voor ons hoogkwalitatieve onderwijs- en zorgsysteem. 

Praktijk de Bolderik Je bent welkom om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Wat wil jij graag bereiken wat nu (nog) niet lukt? Waarin ben je vastgelopen en heb je een zetje nodig? Tijdens een individuele sessie onderzoeken we samen welk doel je hebt en welke blokkades er zijn. Die gaan we losmaken door specifieke bewegingen te maken. Je ervaart zelf wat dat voor jou betekent. Dat is voor iedereen anders, want iedereen is uniek. Uniek in je uitdagingen en in je mogelijkheden. Eventueel krijg je handvatten voor thuis. Ik werk met Brain Gym®, Edu-K en Building Block Activities uit de Movement Based Learning.

Niet Aangeboren Hersenletsel In mijn werk gaat speciale aandacht uit naar mensen met NAH, ik werk heel graag met special needs. Mijn eigen ervaring met NAH maakt dat ik me kan invoelen in de situatie van de cliënt en weet hoe voorzichtig er soms gewerkt moet worden. Ik zie mogelijkheden, hoe klein ze ook zijn, elk stapje in de goede richting is belangrijk om te zetten. Veelal zijn alle aspecten van het leven van mensen met NAH veranderd en is het dagelijks leven een overlevingsstrijd. Kinesiologie ondersteunt het proces om zichzelf opnieuw te leren kennen, zowel voor de persoon met NAH als die van de partner/mantelzorger. De zachte en veilige manier van werken helpt hen te ontspannen en te werken aan persoonlijke doelen, zoals bijvoorbeeld acceptatie. Ik werk hiervoor ook op een speciale dagbesteding voor mensen met NAH.

Cursussen en lezingen Ik geef de lezing Kennismaken met Brain Gym® en de cursussen Brain Gym® 104 en 101. Wanneer ik lesgeef verbind ik de theorie aan de praktijk, doen we oefeningen en ervaar je zelf wat Brain Gym® is en wat het voor jou of je in je werk kan doen.

Agenda:

[MEC id="6591"]

Eveline Hund

Praktijk de Bolderik

Robiniahout 1
3991 MX HOUTEN"Door Brain Gym® sta ik weer in mijn kracht!"

In het kort:

Brain Gym® is voor geschikt voor iedereen. Het kan een positieve bijdrage leveren aan verbetering van kwaliteit van leven, functioneren en leren. Doe je mee?